Blogia
Alícia i les Noves Tecnologies

WEBQÜEST

WEBQÜEST

INTRODUCCIÓJoaquín Sorolla i Bastida, (1863-1923). Pintor i artista gràfic valencià. En 1883, va aconseguir una medalla en l'Exposició Regional de València i, en 1884, va aconseguir la glòria en aconseguir la Medalla de Segona Classe en l'Exposició Nacional gràcies a la seua obra Dos de Mayo, obra melodramàtica i fosca feta expressament per a l'exposició. Aquest personatge és valencià, com nosaltres. Com ja sabeu, el proper mes de febrer farem una excursió al Museu El Prado de Madrid i ens han demanat que, dins del món artístic, apropem la cultura valenciana al públic escolar que, com nosaltres, visitarà El Prado. A més, la propera setmana visitarem també l’exposició de Sorolla a València. A Madrid ens reservaran una sala perquè puguem explicar tot allò que sapiguem de Sorolla així que, ANIMEU-VOS! Investiguem per tal de complir  amb satisfacció aquesta comanda!

TASCA Conèixer més profundament al pintor valencià Sorolla i les seues obres.Seleccionar entre tota la informació recollida aquella interessant per tal d’exposar-la al museu El Prado en l’encontre amb altres col·legis on aquests també ens exposaran part de la seua cultura artística autòctona.Elaborar materials (murals, obres...)on s’expose la selecció d’informació recollida així com estructurar i organitzar la nostra exposició en el museu El Prado.

PROCESSOS

1.       Formació de grups: formeu grups de tres persones.

2.       Organitzeu-se i repartiu quina és la informació que cadascun dels grups ha de seleccionar(coses de la seua vida, obres,  premis...) Si s’escau, demaneu-li ajuda a la mestra.

3.       Cada persona del grup buscarà informació sobre allò que s’ha responsabilitat el grup. Per exemple, un grup es responsabilitza de cercar els premis que ha guanyat al llarg de la seua vida. Els tres components del grup busquen de forma independent informació referent a açò.

4.       Posada en comú. Els tres components del grup exposen la seua cerca i per consens contruixen una informació conjunta emprant tot el material que entre els tres s’ha pogut trobar.

5.       Realització del treball per grups. Cada grup escollirà la manera d’exposar la seua cerca. Per exemple, per tal d’exposar les obres podem emprar una presentació power point. Si no se us ocorre res, demaneu-li ajuda a la mestra.

6.    Col·loqui grup-classe sobre l'experiència de la visita de les obres de Sorolla a València.Obra social Bancaixa.

7.       Posada en comú. Cada grup exposarà el seu treball a la resta de grups amb la intenció d’assajar l’exposició en públic i conèixer més coses sobre el personatge en qüestió.

8.       Visita a l’exposició de Sorolla a València.

8.       Exposició en el museu El Prado.

ACTIVITATS  PER  GRUPS

1.       Elaboreu una pluja d’idees per escrit que faja referència als punts importants i fonamentals que heu de cercar per construir el tema que us ha tocat.

2.       Busqueu de forma individual informació en els recursos que a sota s’especifiquen i, si trobeu informació que constituisca un altre aspecte important anoteu-la.

3.       Comenteu en grup tot allò que heu trobat i conjuntament decidiu què és allò que voleu explicar. Cal que sapigueu que teniu 10 minuts per exposar tota la informació seleccionada per grups així que heu de centrar-se i seleccionar sols punts importants.

4.       Decidiu quina és la millor manera d’exposar el vostre tema i elaboreu, doncs, el material que us faja falta.  

5.       Anoteu impresions individuals i colectives vostres o dels companys de l’excursió a l’exposició de les obres de Sorolla a València per tal d’introduir els vostres sentiments i impressions en la vostra explicació.

6.       Estructureu la vostra intervenció expositiva mitjançant el repartiment de tasques (qui exposa que...) Recordeu que en la vostra explicació no heu de sobrepassar els 10 minuts.

RECURSOS

·         Informació sobre la seua biografia: http://ca.wikipedia.org/wiki/Joaquim_Sorolla_i_Bastida 

·         Informació de les obres. Museu Sorolla de Madrid http://museosorolla.mcu.es/

·         Obres de Sorolla al Museu de Belles Arts Sant Pius V de València http://www.cult.gva.es/mbav/data/es06127.htm

·         Exposició Sorolla  a València Obra social Bancaixa http://obrasocial.bancaja.es/cultura/exposiciones/exposicionesficha.aspx?ID=203 

·        Obres i biografia http://www.jdiezarnal.com/pintura/sorolla.html

AVALUACIÓ

·     Observarem el procés, les actituds, cooperació amb els companys, aportacions, etc als llarg del desenvolupament del treball.

·   Els xiquets i xiquetes realitzaran de forma escrita una reflexió de tota l’experiència per tal de valorar si la tasca ha resultat útil, interessant i motivant

.·    S’avaluarà l’exposició de cadascun dels grups valorant si han sabut fer bé la tasca de selecció d’informació, construcció de materials i repartiment de tasques a l’hora d’exposar.

 CONCLUSIÓAl finalitzar aquesta tasca els xiquets i xiquetes disposaran d’un coneixement més ampli de la vida i obres de Sorolla podent gaudir així amb més profunditat de l’exposició de Sorolla a València. A més, hauran fomentat la seua capacitat de treball en grup, recerca i selecció d’informació útil per al propòsit en qüestió. També cal remarcar que també hauran millorat la seua expressio´ en públic. Webqüest  6é de Primària  CP.ALFONSO INIESTA . Banyeres de Mariola 

0 comentarios